Audilla haluja kehitellä uusi 2-ovinen luksus-coupé tulevan 8-sarjan BMW:n kilpailijaksi

Viestiketju alueella 'Autouutiset' , aloittaja Toimitus, 03.01.2018.

 1. Toimitus

  Toimitus Moderaattori Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  1 179
  Tykkäykset:
  29
  Rekisteröitynyt:
  02/2016
  [​IMG]

  Samalla kun BMW:llä valmistaudutaan uuden 8-sarjalaisen tämän vuoden puolella tapahtuvaan ensiesittelyyn ja valmistuksen aloittamiseen, on myös toisen saksalaisvalmistajan leirissä herännyt kiinnostus 2-ovisen coupe-GT:n markkinoille tuomiseen.

  [caption id="attachment_15690" align="alignnone" width="1024"][​IMG] Lichten suunnittelema Audi Prologue-konseptiauto vuodelta 2014.[/caption]

  Audin suunnittelupomo March Lichte ilmaisi hiljan Autocar-sivuston haastattelussa halukkuutensa luoda rengaslogoa keulassaan kantavan kilpailijan BMW:n tulevan 8-sarjalaisen, Mersun S-sarjan coupen ja Polestar 1:n kaltaisille luksus-coupéille. Ainoana esteenä uuden luksus-Audin synnylle ovat puhtaasti markkinoiden sanelemat syyt. "Rakastan kaksiovisen coupé-autojen muotoilua, mutta on myös totta, että niiden myyntivolyymit ovat paljon neliovisia alhaisempia", kommentoi Lichte.

  [​IMG]Audin uuden A8:n suunnitelusta vastannut Lichte on itse asiassa jo ehtinyt luomaan yhden 2-ovisen luksus-Audin, sillä vuonna 2014 Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty erittäin linjakas Prologue-konsepiauto on miehen käsialaa. Ajatukset Audin uudesta grand tourerista on kuitenkin laitettava vielä toviksi hyllylle, sillä tätä ennen tapahtuu ainakin uusien A6-, Q8-, A1- ja Q8-mallien julkaisut.

  Lähde: Autocar
  Lue alkuperäinen uutinen