Saksalaisvalmistaja ALPINA tuo nyt virallisesti markkinoille viime vuonna esitellyn uuden B5 Bi-Turbonsa Touring-version ja samalla Mercedes-AMG E63 S Estate joutuu luopumaan maailman nopeimman farmariauton tittelistä. BMW:n G31-korimalliseen 5-sarjalaiseen perustuva ALPINA B5 Bi-Turbo Touring kykenee saavuttamaan huiman 322 km/h-huippunopeuden ja kiihtymään 0-100 km/h 3,7 sekunnissa.

B5 Bi-Turbon voimanlähteenä toimii BMW M550i:stä lainattu 4,4-litrainen V8-turbomoottori, jolle ALPINA on suorittanut tarkoin valikoidut viritystemppunsa. Mm. uusilla turboahtimilla, männillä,  imuilmanotolla ja päivitetyllä moottorinohjauksella varustettu pata tuottaa 608 hevosvoiman tehon ja 800 newtonmetriä vääntöä. Maailman nopein farmari välittää moottorinsa tuottamat voimavarat tiehen 8-pykäläisen SWITCH-TRONIC -automaattivaihteiston ja nelividen avulla.

BMW ALPINA B5 Bi-Turbo Touringin verollinen lähtöhinta Saksassa on 115 300 euroa.

Lähteet: ALPINA ja BMWBlog