Samalla kun BMW:llä valmistaudutaan uuden 8-sarjalaisen tämän vuoden puolella tapahtuvaan ensiesittelyyn ja valmistuksen aloittamiseen, on myös toisen saksalaisvalmistajan leirissä herännyt kiinnostus 2-ovisen coupe-GT:n markkinoille tuomiseen.

Lichten suunnittelema Audi Prologue-konseptiauto vuodelta 2014.

Audin suunnittelupomo March Lichte ilmaisi hiljan Autocar-sivuston haastattelussa halukkuutensa luoda rengaslogoa keulassaan kantavan kilpailijan BMW:n tulevan 8-sarjalaisen, Mersun S-sarjan coupen ja Polestar 1:n kaltaisille luksus-coupéille. Ainoana esteenä uuden luksus-Audin synnylle ovat puhtaasti markkinoiden sanelemat syyt. ”Rakastan kaksiovisen coupé-autojen muotoilua, mutta on myös totta, että niiden myyntivolyymit ovat paljon neliovisia alhaisempia”, kommentoi Lichte.

Audin uuden A8:n suunnitelusta vastannut Lichte on itse asiassa jo ehtinyt luomaan yhden 2-ovisen luksus-Audin, sillä vuonna 2014 Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty erittäin linjakas Prologue-konsepiauto on miehen käsialaa. Ajatukset Audin uudesta grand tourerista on kuitenkin laitettava vielä toviksi hyllylle, sillä tätä ennen tapahtuu ainakin uusien A6-, Q8-, A1- ja Q8-mallien julkaisut.

Lähde: Autocar