Samassa huutokaupassa jo aiemmin uutisointimme kohteena olleen Top Secretin Toyota Supran kanssa tulee kaupan vieläkin hurjempiin nopeuksiin kykenevä näyte japanilaisesta viritystaidosta. Tällä JUN Automechanic -nimisen pajan vuonna -91 rakentamalla Nissan 300ZX:llä tykitettiin samana vuonna Bonnevillen suolatasangolla Yhdysvalloissa järjestetyssä kilpailussa taululle hieman yli 421 km/h -lukemat.

Z32-korimallia edustava auto aloitti elämänsä kaksipaikkaisena yksilönä, jonka voimalinja koostui 300 hevosvoimaa tuottavasta tuplaturbo-V6 -moottorista ja 5-lovisesta manuaalivaihteistosta. JUN:in toimesta auton moottorin iskutilavuutta kasvatettiin kolmesta litrasta 3,1 litraan ja sen tehonkestävyyttä parannettiin perusteellisesti. Muutosten kautta ja kahden KKK K27.2 -turboahtimen avustamana 300ZX:n käytössä oli nyt ahtopaineista riippuen jopa yli 1000 hevosvoiman tehot.

Ulkokuoreltaan varsin vähän muokattu Bonneville 300 ZX on myöhemmässä vaiheessa päivitetty kotimaansa Japanin tieliikenteeseen soveltuvaksi, minkä vuoksi auton perävälitys on nyt huomattavasti maltillisempi (3.5:1).

BH Auction -huutokauppakamarin ennakkoarvioiden mukaan tämän tammikuussa kaupan tulevan huippunopean Nissanin omistajaksi on mahdollista päästä noin 60 000 – 80 000 euron hintaan.

Lähteet: BH Auction ja Road & Track