Ennen vuonna -98 tapahtunutta konkurssiaan ja siirtymistään Volkswagen Groupin omistukseen Bugatti ehtii valmistaa muutaman vuoden ajan keskimoottorista EB 110 -superautoa. Tammikuun kolmannella viikolla huutokaupataan tämä harvinaisen vähän ajettu musta yksilö, jonka odotetaan saavuttavan jopa lähes miljoonan dollarin myyntihinta.

Kyseinen EB 110 GT on yksi ainoastaan 139 valmistetusta yksilöstä ja sen uudenveroisesti kunnosta kielivät auton matkamittarissa seisovat vaivaiset 4540 kilometriä. Yhden omistajan hoteissa koko ikänsä viettänyt Bugatti edustaa vuosimallia -93 ja sen moottoritilasta löytyy 3,5-litrainen V12, joka peräti neljän turboahtimen avittamana tuottaa 560 hevosvoiman tehon. EB 110 GT kykenee kiihtymään 0-100 km/h  alle 3,5 sekunnissa ja keräämään huippunopeudekseen vakuuttavat 343 km/h.

EB 110 GT:n saksalainen omistaja osti auton alunperin kotimaahansa, mutta laivasi sen myöhemmin mukanaan muuttaessaan Yhdysvaltoihin 90-luvun lopulla. Vuonna 2005 superauto hyväksytettiin tieliikennekäyttöön Yhdysvalloissa, jonka jälkeen sillä ei ole juurikaan ajettu. Tätä Veyron- ja Chiron-mallien edeltäjää on kuitenkin hoivattu ja pidetty hyvässä käyntikunnossa vuosien saatossa. Viimeisenä silauksena myyntiä silmällä pitäen, auto huollatettiin paikallisella Bugatti-spesialistilla tämän vuoden syksyllä.

Auto huutokaupataan Arizonan Phoenixissä järjestettän RM Sothby’s:n tapahtuman yhteydessä tammikuussa.

Lähde: RM Sotheby’s