Lamborghini on esitellyt eilen odotetusti uuden Urus-katumaasturinsa, joka yhdistelee luksusmaastoauton ja superauton ominaisuuksia samoihin kuoriin. Uutuus sijoittuu odotetusti markkinoiden suorituskykyisimpien ja kalleimpien katumaastureiden joukkoon.

Auton muotoilussa kerrotaan olevan viitteitä sekä yrityksen LM002-mastoautoon sekä superautoihin. Keulaa hallitsevat suuret ilmanottoaukot, kylkeä voimakkaasti veistetyt muotolinjat ja kattolinja kaartuu takaosaa kohden coupé-tyylisesti. Rajumpaan ajoon voi lisävarustelistalta ruksia metallivahvistetut puskurit sekä alustasuojauksen. Sisusta henkii Lamborghinin mukaan sekä luksusta että suorituskykyä – tarjolla on mm. mittariston virkaa hoitava kustomoitava TFT-näyttö sekä 12- tai 18 eri suuntaan säätyvät sähköistuimet. Materiaaleja voi valita mm. nahan, alcantaran, alumiinin, hiilikuidun ja puun väliltä. Tavaratilaa on Lamborghiniksi runsaasti – 616 litraa.

Urus käyttää uutta eteen sijoitettua alumiinilohkoista 4,0-litran V8-moottoria, jonka ilmanottoa on tehostettu kahden rinnakkain sijoitetun turboahtimen voimin. Moottori tuottaa 650 hevosvoiman (478 kW) tehon sekä 850 Nm vääntömomentin ja kiidättää 2200 kg:n painoisen alumiinikorisen supermaasturin satasen vauhtiin 3,6 sekunnissa sekä lopulta aina 305 km/h huippunopeuteen. Moottorin jatkona on kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto sekä Torsen-nelivetojärjestelmä torque vectoring -ominaisuudella.

Ensimmäiset Urukset toimitetaan keväällä 2018. Euroopassa veroton lähtöhinta on 171 429 euroa.

Lähde: Lamborghini