Vuosituhannen alussa markkinoilla olleesta S7-superautosta sekä virityspaketeistaan tunnettu Saleen Automotive on julkistanut Los Angelesin autonäyttelyssä täysin uuden S1-nimisen urheiluauton. Saleenin kiinalaiskumppani Jiangsun kanssa yhteistyössä valmistettava S1 painaa urheiluautomaisen kevyet 1218 kiloa ja on varustettu 450 hevosvoimaa tuottavalla nelisylinterisellä moottorilla.

Silmiinpistävän tyylikkäästi muotoillun S1:n koripaneelit on valmistettu hiilikuidusta ja auto rakentuu kevyen alumiinisen pohjalevyn päälle. S1:n 2,5-litrainen voimanlähde on kokonaisuudessaan valmistajan omaa käsialaa ja se tuottaa mukavan teholukeman lisäksi 474 newtonmetrin maksimiväännön. 6-pykäläisellä manuaalivaihteistolla varustettuna Saleen S1 kykenee kiihtymään 0-100 km/h selvästi alle 4 sekunnissa sekä saavuttamaan noin 290 km/h -huippunopeuden.

Ensi kesänä markkinoille tulevalla S1:llä on Yhdysvalloissa hintaa pyöreät 100 000 dollaria.

Lähteet: Carscoops ja Autoblog

Kuvat: Autoblog/Drew Phillips