Hiljattain Yhdysvalloissa voimaan tulleen Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act -lain myötä maan autoteollisuus on saanut mukavan piristysruiskeen piensarjavalmistajien osalta. Kolaritesteihin ja päästöihin liittyvät kevennykset mahdollistava laki on saanut pienvalmistajat toteuttamaan uutuusmalleja aivan uudella innolla. Tähän joukkoon lukeutuu myös Aria Group uudella FXE-superautollaan.

Aria Group on varmasti useimmille täysin tuntematon nimi, mutta sen aiempiin aikaansaannoksiin kuuluu mm. Singerin muokkaamien Porsche 911:sten hiilikuituiset koriosat ja yritys on lisäksi valmistanut konseptiautojen yksittäiskappaleita yli 20 vuoden ajan.

Autossa käytetään Integrated Composite Structure -korirakennetta, joka yhdistää hiilikuituiseen korikaukaloon voimansiirron, moottorin ja alustan kiinnityspisteet. Korin kerrotaan olevan melko kevytrakenteinen ja auton kokonaismassaksi kerrotaan noin 1565 kg. Korin ohella myös koripaneelit ovat hiilikuitua ja muissa rakenteissa käytetään mm. 3D-tulostettuja titaaniosia.

Autosta tulee saataville FE- ja FXE-versiot, joista edullisempi FE-malli perustuu 6,2-litraiseen ja 720 hevosvoimaiseen V8-moottoriin. Auton 7- tai 8-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto tulee todennäköisesti Xtracilta. FXE-mallissa polttomoottorin parina on kaksi aksiaalivuoinduktiomoottoria, jotka tuottavat 540 hevosvoiman lisätehon, nostaen kokonaistehon 1150 hevosvoimaan. Vääntöä kokonaisuudesta irtoaa muhkeat 1785 Nm. Sähkömoottorien käyttämä virta säilötään 10 kWh litium-ioniakustoon. Aria FXE:n kerrotaan kiihtyvän sataseen runsaassa kolmessa sekunnissa ja saavuttavan 354 km/h huippunopeuden.

Aria FXE:t kustomoidaan ostajan toiveiden mukaisiksi ja hinnat alkavat miljoonasta dollarista. Ensimmäisten yksilöiden toimitusten odotetaan alkavan Kaliforniassa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta vuoden 2019 lopulla.

Lähteet: Aria, Carscoops, Motor Trend