Chevrolet on esitellyt tänään startanneessa Los Angelesin autonäyttelyssä avokattoisen Convertible-version Corvette ZR1 -superautosta. Kyseessä on ensimmäinen ZR1-avomalli sitten vuoden 1970. Corvette-malliston uuden ZR1-huippumallin umpikattoinen versio julkaistiin pari viikkoa sitten ja avomalli perustuu täysin samoille pohjille.

Chevroletin mukaan Corvetten alumiininen korirakenne on niin jäykkä, että ainoat rakenteelliset muutokset umpikattoiseen ZR1-malliin nähden ovat kasaan taittuva kattorakenne sekä uudelleen sijoitetut turvavöiden kiinnityspisteet. Avorakenne ei siis vaatinut korirakenteiden jäykistämistä, jonka myötä massa on kasvanut vain 27 kg. Kovan avokaton avaaminen ja sulkeminen onnistuu 50 km/h nopeuteen asti.

Tekniikaltaan avoversio on identtinen perusmallin kanssa. Muodokkaan konepeiton alla majailee mekaanisesti ahdettu 6,2-litrainen V8 LT5-moottori, joka tuottaa 755 hevosvoimaa (563 kW) sekä 969 newtonmetrin väännön. Kiihdytys satasen nopeuteen onnistuu noin kolmessa sekunnissa ja varttimailin kiihdytys onnistuu korkeaan 10 sekunnin aikaan. Huippunopeudeksi ilmoitetaan 212 mailia, eli 341 km tunnissa.

Aktiivinen pakoputkisto tarjoaa neljä eri toimintatilaa, joista Stealth-tilan kerrotaan olevan hiljaisempi kuin perus-Z06-malli ja muut kolme tilaa puolestaan tarjoavat nautinnollisempia äänimaailmoja. Convertibleen on myös tarjolla samat lisävarusteet kuin umpimalliin, mukaan lukien aggressiivinen suurella takasiivellä varustetun ZTK Performance Package -aerodynamiikkapaketin.

Yhdysvalloissa Corvette ZR1 Convertible maksaa 123 995 dollaria, eli neljä tuhatta dollaria umpikattoista mallia enemmän.

Lähde: Chevrolet