Citroënin vanhojen autojen kunnostamiseen erikoistunut La Conservatorie -osasto on tekemässä muuttoa ja samalla valmistajan noin 400 yksilön suuruista historiallisten autojen kokoelmaa karsitaan huutokaupan keinoin. 10.päivä joulukuuta järjestettävässä autohuutokaupassa tulee tarjolle varsin mielenkiintoinen joukko Citroënin varastoihin vuosikymmenien saatossa kerääntyneitä testi-, esittely- ja konseptiautoja.

Citroën Type C 5 HP vuodelta 1924.

Kolmisen vuotta sitten suljetulla Aulnay-sous-Boisin tehtaalla tähän asti majaansa pitäneestä autokokoelmasta kaupataan nyt pois kulkuneuvoja laajalla ikäskaalalla. Huutokaupan vanhimmat ”Sitikat” ovat peräisin valmistajan alkutaipaleelta 1920-luvun alusta ja uusimmat puolestaan ovat muutaman vuoden takaisia konseptiautoja. Osa autoista on täydessä käyttökunnossa ja osa puolestaan alunperinkin ainoastaan esittelytarkoituksiin luotuja liikkumattomia yksilöitä.

Citroën GS ”Phase 1” vuodelta -73.

Hintavarauksiltaan alle tuhannesta eurosta aina 30 000 asti ennakkoon hinnoitellut autot tulevat kaikki huudettavaksi  Leclere-Maison de Ventes -huutokauppakamarin nettisivuille, joten suomalaisillakin Citroën -faneilla on oiva tilaisuus osallistua hintakilpaan. Ranskassa liikkuvien on mahdollista käydä tutkailemassa autoja paikan päällä  La Conservatorien tiloissa 9.päivä joulukuuta järjestettävässä näyttötilaisuudessa.

Citroën Tubik -konseptiauto vuodelta 2010.

Citroën-huutokaupan koko autovalikoima on nähtävillä tästä myyntiluettelosta.

Lähteet: Leclere-Maison de Ventes ja Road & Track