Tämän Saksassa myyntiin tulleen ALPINA B12 5,7 Coupén pyyntihinta on oikeutetusti mojovalla tasolla, sillä 90-luvulla ainoastaan 57 kappaletta valmistettua mallia edustavan yksilön matkamittariin on rullattu vaivaiset 8991 kilometriä. Ilmoituksen mukaan täydellisessä kunnossa olevan auton historiasta löytyy ainoastaan yksi omistaja.

BMW:n Motorsport-divisioonan luomaan 850CSi-malliin perustuva ALPINA B12 5,7 Coupé on varustettu 416 hevosvoimaa ja 570 newtonmetriä tuottavalla vapaastihengittävällä V12-moottorilla. ALPINA taikoi BMW:n vakiona 380-hevosvoimaisesti S70-moottorista haluamansa lisätehot mm. nostamalla hieman sen iskutilavuutta, uudelleenohjelmoimalla Motronic-moottorinohjauksen sekä asentamalla autoon oman pakoputkistonsa.

Nyt 400 000 euron hintaan myytävänä oleva ALPINA-sininen yksilö on varustettu ”tavanomaisella” 6-pykäläisellä manuaalivaihteistolla. Tämä on B12 5,7 Coupén kohdalla harvinaisempi vaihtoehto, sillä suurin osa valmistetuista autoista tilattiin aikanaan automatisoidulla kytkimellä varustetulla Shift-Tronic -vaihteistolla.

Aikakautensa tehokkain ALPINA-henkilöauto kykeni uutena kiihtymään 0-100 km/h 5,8 sekunnissa ja kelaamaan huippunopeudekseen pyöreät 300 km/h.

Lähteet: Classic Driver, ALPINA Automobiles ja ALPINA Archive