Kilpa- ja superautovalmistaja SCG (Scuderia Cameron Glickenhaus) on esitellyt uuden 004S-superautonsa, joka tulee myyntiin vuonna 2019. SCG on saanut piensarjavalmistajan statuksen, jonka myötä se voi valmistaa Yhdysvalloissa maksimissaan 325 autoa vuodessa helpotetuilla turvallisuus- ja päästömääräyksillä. Tavoitteena yrityksellä on voittaa Le Mansin kaikki autoluokat, joita varten se tarvitsee katukelpoisen sarjatuotantomallin.

Tekniikkana autossa käytetään viisilitraista kaksoisturboahdettua V8-moottoria, jonka jatkona on kuusivaihteinen manuaalilaatikko. Moottorin luvataan tuottavan 650 hevosvoimaa ja 720 Nm vääntöä. Auton koripaneelit ja runko ovat hiilikuitua, joka tekee kokonaisuudesta vain 1180 kg:n painoisen.

Auton sisällä näkymä on varsin pelkistetyn klassinen. Istuinasettelu on tuttu legendaarisesta McLaren F1 -superautosta, sillä kuljettaja istuu keskellä edessä ja kahden matkustajan paikat ovat sivuilla takana.

Lähtöhinnaksi ilmoitetaan 400 000 dollaria ja ostajan on asetettava 10 % panttimaksu. Ensimmäisten 25 Founders Edition -auton toimitusten odotetaan alkavan 18 kuukauden päästä, kesällä 2019. Yrityksen tavoitteena on valmistaa 250 004S:ää vuosina 2020-2021.

Lähteet: Road & Track, Carscoops