Dubaista peräisin oleva Devel Motors on esitellyt Dubain autonäyttelyssä kohua herättäneen Sixteen-hyperautonsa prototyyppejä. Suihkuhävittäjistä muotoiluinspiraationsa saanut Sixteen on varistettu parhaimmillaan yli 5000 hevosvoiman moottorilla ja tavoitteena on yli 500 km/h huippunopeus.

Auton pääinsinöörinä toimii aiemmin Pininfarinan johtoportaaseen kuulunut sekä Jim Glickenhausin kilpa-autoja ja Apollon IE -hyperautoa suunnittelemassa ollut Paolo Garella. Sixteen tulee saataville kolmena eri versiona, joista kaksi kesympää on suunnattu katukäyttöön ja kolmas puhtaasti ratakäyttöön.

”Kesyin” perusversio on hinnoiteltu 1,6 miljoonaan dollariin ja sen LS V8 turbomoottori tuottaa 1500-2000 hevosvoimaa. 1,87 miljoonan dollarin hinnalla saa auton rajumman katuversion, jonka pellin alta löytyy noin 3000 hevosvoimainen neljällä turbolla ahdettu 12,3-litrainen V16-moottori, joka on nähtävissä dynossa oheisella videolla. Malleista jälkimmäisen uskotaan saavuttavan maagisen 500 km/h nopeusrajan.

Malliston huipulla on puhtaasti rata- ja kiihdytyskäyttöön suunnattu 2,2 miljoonan dollarin versio, jonka V16-moottorista pumpataan ulos älyttömät 5007 hevosvoimaa. Niiden avulla auton kerrotaan kiihtyvän sataseen alle kahdessa sekunnissa ja saavuttavan jopa 320 mailin (515 km/h) tuntinopeuden. Garellan mukaan korkeaa hevosvoimamäärää tarvitaan ilmanvastuksen voittamiseen huippunopeusalueella. Kaikki Sixteen-malleissa käytettävät moottorit ovat yhdysvaltalaisen Steve Morris Enginesin käsialaa.

Devel Motorsin tavoittena on saada valmiiksi Manifattura Automobili Torinon valmistama Sixteenin toimiva prototyyppi 12-14 kuukauden sisällä. Auton toimitusten arvellaan puolestaan alkavan kahden vuoden päästä siitä hetkestä, kun autosta voidaan alkaa ottaa tilauksia vastaan. Toistaiseksi Devel Sixteenin tulevaisuus on siis vielä varsin ohuella pohjalla, vaikka yrityksellä onkin käsissään muotoiluprototyyppi sekä toimiva V16-moottori.

Lähteet: Devel, Road & Track (1)(2)

Kuva: Road & Track