”Tuonnehan mahtuisi vaikka kaksi moottoria!” 70-luvun alun Dodge-pickupin suurikokoisesta moottoritilasta murjaistu vitsi toimi alkurysäyksenä tälle illinoisilaisen Plowboy Dieselin hillittömälle projektille. Nyt vanhan D-sarjalaisen etuakselilla makaa reippaasti yli 1000 kilon painosta turboahdettua dieselvoimaa.

Auton voimanlähteenä toimii kaksi 5,9-litraista kuusisylinteristä Cummins-dieselmoottoria, joista ahdetaan lisätehoa kahden massiivisen BorgWarnerin valmistaman turbon avulla. Lava-auton voimansiirto ei luovan moottoriratkaisun johdosta ole luonnollisestikaan suoraan varaosaliikkeen hyllystä, vaan kahden moottorin tuottama yhteisteho välitetään vahvistetulle Track Master -automaattivaihteistolle erikoisvalmisteisen siirtolaatikon kautta.

Hirviomäisen pickupin Cummins 6BT -voimanlähteiden jäähdytyksestä vastaa kolme sen lavalla sijoitettua jäävesiradiaattoria, kun taas ahtoilman viileydestä huolehtii jättimäinen neljällä sähkötuulettimella varustettu välijäähdytin.

Tilaustyönä tehdyn rungon päälle rakennetun Dodgen alustasta löytyy ilmajousitus sekä -jarrut.

Lähteet: Engine Swap Depot, Car and Driver ja Road & Track