Mercedes-AMG on onnistunut nappaamaan haltuunsa uuden Nürburgringin kierrosennätyksen farmariautojen kategoriassa. Uudeksi E63 S 4Matic+:lla ajetuksia ennätysajaksi kirjattiin seitsemän minuuttia ja 45,19 sekuntia. Ennätyskierroksella auton ratissa oli Sport Auton testikuljettaja Christian Gebhardt.

Uusi ennätysaika syntyi saksalaisen Sport Auto -julkaisun testeissä, joten on hyvinkin mahdollista, että AMG:n omat testikuljettajat voisivat kellottaa vieläkin kovemman ajan. Vertailun vuoksi aika on sekunnin päässä vuonna 2010 esitellyn Mercedes-Benz SLS AMG -superauton kierrosajasta. Edellinen farmariautojen kierrosennätyksen haltija edusti hieman kevyempää sarjaa, sillä seitsemän minuutin ja 58,12 sekunnin aika oli Seat Leon ST Cupra 280:n hallussa.

E63 S:n 4,0-litraisesta kaksoisturboahdetusta V8-moottorista irtoaa 612 hevosvoiman tehot ja 850 Nm:n vääntömomentti. Nelivedon voimin auto spurttaa nollasta sataseen noin 3,5 sekunnissa. Farmariversio painaa noin sata kiloa sedania enemmän, joka tekee kierrosajasta entistäkin vakuuttavamman.