Legendaarisen Carroll Shelbyn yksi tunnetuimmista luomuksista uudelleen lämmitetään nyt komealla tavalla, kun yhdysvaltalainen Revology Cars tuo myyntii modernisoidun version vuosimallin -67 Shelby Mustang GT500 -muskeliautosta. Revologyn omavalmisteisen pohjalevyn päälle rakentuva auto yhdistelee uusia alkuperäisosia nykypäivän teknologiaan ”restomod”-hengessä.

Auton Fordin lisenssin alla valmistettuun Mustang-teräskoriin on pultattu kiinni läjä GT500:lle ominaisia Shelby-osia, kuten auton takakylkien ilmaohjaimet ja metallisilla kiinnityssalvoilla varustettu lasikuituinen konepeitto. Modernia osastoa auton ulkokuoressa edustavat sen valojärjestelmät, jotka hyöydyntävät kauttaaltaan LED-teknologiaa.

Revologyn Shelby GT500:n kuoren alta löytyykin sitten puolestaan lähes pelkästään uudenaikaista teknologiaa. Muskeliklassikon moottorina toimii Roush Performancen 600 hevosvoimaa tuottava remmiahdettu V8. Voimanlähteen perään saa valittua 6-pykäläisen manuaali- tai automaattivaihteiston. Auton alustassa on käytetty 2000-luvun Mustangeista tuttua tekniikka mm. pyöräntuentojen saralla ja lisäksi paketista löytyy myös järeät levyjarrut sekä säädettävä iskuvaimennus.

Useilla ulkoväri- ja sisustavaihtoehdoilla mieleisekseen muokattavissa olevan auton lähtöhinta manuaalivaihteisena on 219 000 dollaria. Automaattivaihteisesta Revology GT500:sta joutuu puolestaan pulittamaan vajaat 4000 dollaria enemmän.

Lähteet: Revology Cars ja Autoblog