Nyt on tarjolla vanhan auton uuteen tekniikkaan yhdistävän ”restomod”-rakentamisen todellinen taidonnäyte, kun saksalainen Mechatronik Engineering kaupittelee tätä pieteetillä rakentamaansa vuoden -70 coupe-Mercedestä. W111-korimallia edustavan klassikko-Mersun konepellin alle kurkistamalla löytää auton voimanlähteenä toimivan AMG-lähtöisen V8-moottori.

Iskutilavuudeltaan 5,5-litrainen M113-moottori tuottaa 360 hevosvoimaa, mikä riittänee liikuttelemaan tyylikästä autovanhusta varsin ripeään malliin. Voimalinjan lisäksi ”M-Coupé” nimellä kulkevan tuotoksen alusta sekä jarrut ovat modernisoitu kasvaneita tehoja vastaavalle tasolle. ABS-jarrujen lisäksi auton paranneltuun turvallisuusvarustukseen kuuluu mm. ASR-luistonestojärjestelmä sekä nykyaikaiset 3-piste turvavyöt.

Ylellisellä konjakin värisellä nahkasisustalla varustettu auto on Mechatronik Engineeringin mukaan restomodattu niin, että se on ilman ongelmia mahdollista palauttaa teknisestä alkuperäiseen kuntoonsa. Saumattomasti uutta ja vanhaa yhdistelevä W111 M-Coupé on kauttaaltaan laadukkaasti toteutettu ja lukemattomia miestyötunteja niellyt tuote, mistä kielii myös auton 400 000 euron hintalappu.

Lähde: Mechatronik Engineering