M2K Motorsportin raskaasti virittämä vuosimallin 2005 Ford GT saavutti alkuvuodesta seisovalla maililla 473 km/h nopeuden, mutta kyseinen 2500 hevosvoimainen ohjus ei tiettävästi ollut katulaillinen eikä Guinnessin ennätysvalvoja ollut paikalla kirjaamassa tulosta. Nyt seisovan mailin virallisen Guinness-ennätyksen haltija Johnny Bohmer on väläytellyt omalla Ford GT:llä, joka on hyväksytty katukäyttöön.

Runsas viikko sitten Kennedy Space Center -avaruuskeskuksessa Floridassa Bohmer kirjautti BADD GT:ksi nimetyllä 2700-hevosvoimaisella Fordillaan äärimmäisen kovat 292,9 mph (~471 km/h) nopeuslukemat. Alkuperäisenä tavoitteena Bohmerilla oli rikkoa 300 mph:n rajapyykki, mutta auton ahtopaineet katosivat miehen kytkettyä kuudennen vaihteen pesään.

Kun 292,9 mph huippunopeus oli saavutettu ja oli aika pysähtyä, repesi auton perään kiinnitetty jarruvarjo irti. Tämän johdosta Bohmerin oli pysäytettävä auto sen pelkkien omien jarrujen voimin yli 400 km/h nopeudesta. Bohmerin mukaan auton jarrulevyt halkesivat jarrutuksesta aiheutuneesta kuumuudesta ja hän luuli pysähdyttyään auton olevan tulessa. Onneksi rata oli riittävän pitkä, jotta jarrutuksesta selvittiin myös ilman jarruvarjon apua.

Bohmerin suunnitelmissa on rikkoa 300 mph rajapyykki Guinnessin valvojien silmien alaisuudessa joulukuussa ja myös Fast N’ Loud -sarjaa kuvaava Discovery Channel on paikalla purkittamassa tapahtumaa. Bohmerin mukaan auto on säädetty saavuttamaan jopa 318 mph nopeuden, mutta hän toteaa 309-310 mph olevan realistisempi lukema.

Saadakseen katulaillisen auton nopeusennätyksen haltuunsa auton on oltava mm. rekisteröity, vakuutettu, ilmastoitu ja sillä on ajettava 15 minuuttia ennen varsinaisen ennätyksen suorittamista. Bohmerin auto täyttää kaikki nämä vaatimukset.

Lähde: Jalopnik