Aikaisemmin Gumpertina tunnettu saksalainen Apollo Automobil on julkaissut tänään uuden IE-hyperautonsa. Sanoista ”Intensa Emozione” (suom. voimakas tunne) nimensä saanut tulokas kiinnittää huomiota itseensä erityisen aggressivisesti muotoillulla ulkonäöllään. Apollo IE:n korimuotoilu ei ole kuitenkaan pelkkää silmänlumetta, sillä auton aerodynaamisten ominaisuuksien kerrotaan olevan lähes samalla tasolla LMP2-luokan Le Mans -kilpureiden kanssa.

Monipuolisesti hiilikuitua ja muita kevyitä komposiittimateriaaleja runko- ja korirakenteissaan hyödyntävän IE:n konetilasta löytyy vanhaan hyvään malliin vapaastihengittävä bensamottori. Hyperauton voimanlähteenä toimii Ferrari F12:n 6,3-litraisesta V12-moottorista jatkokehitetty versio, joka on yhteistyössä Apollon moottoriyhteistyökumppani  Autotecnica Motorin kanssa viritetty tuottamaan 780 hevosvoimaa. Apollolla ollaan erityisen ylpeitä siitä, ettei 12-sylinterisen todellista luonnetta olla jouduttu ”laimentamaan” nykypäivänä niin tyypillisellä ahtamisella tai hybridijärjestelmillä.

Omamassaltaan ainoastaan 1250-kiloisen IE:n vaihdelaatikoksi on valikoitunut Hewlandin 6-pykäläinen sekventaalivaihteisto, jota käskytetään auton ohjauspyörän yhteyteen sijoitetuilla elektro-pneumaattisesti toimivilla valitsinsiivekkeillä. Kilpa-autoilusta tuttua teknologiaa löytyy myös auton täysin säädettävästä alustasta, jonka pyöräntuennat ja työntötankoteknologia on valikoitu F1-maailman inspiroimana. Auton pysähtymisestä puolestaan vastaavat Brembon hiilikeraamiset jarrut.

Huippuluokan rataominaisuuksilla ladattu IE kykenee kiihtymään 0-100 km/h 2,7 sekunnissa ja saavuttamaan 335 km/h -huippunopeuden.

2,7 miljoonan dollarin hintalapun saavaa hyperautoa tullaan rakentamaan ainoastaan kymmenen kappaletta.

Lähteet: Apollo Automobil ja Road & Track