Brittilän Ebayssa oli hiljattain kaupan mielenkiintoinen ja haastava entisöintiprojekti, jollaista ei tule joka päivä vastaan. Kaupan ollut klassinen alumiinikorinen XK120 Jaguar on nimittäin viettänyt ladossa viimeiset 50 vuotta. Kunnostettavaa on runsaasti.

Auton myyjän mukaan sen edellinen omistaja osti auton itselleen vuonna 1969, jolloin siitä puuttui jo moottori ja vaihdelaatikko. Tuolloin 19-vuotias naishenkilö suunnitteli entisöivän sen omaan käyttöönsä, mutta suunnitelma ei koskaan toteutunut ja auto jäi wisconsinilaiseen talliin säilytykseen lähes 50 vuodeksi.

Autossa ei ole alkuperäistä moottoria tai vaihdelaatikkoa mukana, mutta oheen on mahdollista ostaa myös alkuperäistä vastaava XK-moottori sekä SH-vaihteisto. Autosta tarjottiin Ebayssa runsaat 30 000 puntaa, mutta jostain syystä huutokauppa suljettiin ennenaikaisesti ilmoituksessa olleen virheen johdosta.

Jaguar esitteli XK120:n Lontoon autonäyttelyssä vuonna 1948 prototyyppinä ja testialustana yrityksen uudelle XK-moottorille. Positiivisen palautteen myötä prototyyppi otettiin tuotantoon lähes ilman muutoksia ja ensimmäiset 242 autoa valmistettiin puurunkoisina sekä alumiinisilla koripaneeleilla varustettuna. 51 kg painavamman teräskorin käyttöön siirryttiin vuoden 1950 alussa. XK120 oli aikanaan maailman nopein tuotantoauto 193 km/h huippunopeudellaan. Kaikkiaan XK120-mallin eri versioita valmistettiin 12 055 kappaletta.

Lähde: Ebay