Teillä hiljalleen yleistyvät sähköautot aiheuttavat uudenlaisia haasteita palokunnan sammutuskäytäntöihin, sillä autoissa käytetyt litiumakut ovat syttyessään erittäin arvaamattomia. Tästä syystä palomiehiä koulutetaankin sammuttamaan sähköautoja ja valmistajat antavat ohjeistuksia onnettomuustilanteita varten. Viime viikolla Itävallan Tirolin alueen palomiehet pääsivät laittamaan taitonsa käytännön testiin, kun sammutettavaksi tuli kolarissa palamaan syttynyt Tesla Model S.

Brand eines Elektrofahrzeuges nach Unfall

+++ Brand eines Elektrofahrzeuges auf der S16 (Arlbergschnellstraße vor Pianner Tunnel) +++

Julkaissut Feuerwehr der Stadt Landeck 17. lokakuuta 2017

Onnettomuuteen joutunut Model S oli singonnut kaistoja erottavan betonikaiteen läpi ja pysähtynyt lopulta teräskaiteeseen, jonka jälkeen auton etupää oli syttynyt palamaan. Auton sammuttamiseen oli hälytetty paikalle kaikkiaan 35 pelastushenkilökunnan jäsentä sekä viisi pelastusautoa. Varmasti osasyynä tukevaan miehitykseen oli kolaripaikka, sillä onnettomuus oli tapahtunut aivan tunnelin suuakon vieressä. Palokunta tiedotti sammutuksen olleen haastava ja vaatineen palomiehiltä raskasta hengityssuojausta.

Tärkeässä osassa palavan Teslan sammuttamisessa kerrotaan olevan ns. ”palokunnan virrankatkaisupiste” (Fire Responder Disconnect Point), josta saa kytkettyä auton korkeajännitejärjestelmän irti. Kyseisen kaapelin pääsee katkaisemaan joko tavaratilan tai korin takapilarin kautta. Tulipalon jälkeen Teslan kerrotaan suosittelevan auton säilömistä karanteeniin 48 tunniksi mahdollisien uusien tulipalojen varalta.