Brittiläinen Litchfield aikoo selvittää tulevana viikonloppuna pystyykö firman raskaasti virittämä Nissan GT-R -urheiluauto alittamaan Porsche 911 GT2 RS:n tuoreen kuuden minuutin ja 47,3 sekunnin ennätysajan Nürburgringillä. Litchfieldin kauttaaltaan modifioitu ”LM1 RS GT-R” ei onnistuessaankaan virallista tuotantoautojen ennätystä Porschelta riistäisi, mutta on mielenkiintoista nähdä kuinka kovaan aikaan tämä rataraketti ”vihreässä helvetissä” pystyy.

Englannin Gloucestershiressä majaansa pitävä virityspaja on taikonut Nürburgringille suuntaavan GT-R:nsä 3,8-litraisesta V6-moottorista irti peräti 1100 hevosvoiman tehot ja lähes saman verran vääntöä. Auton voimanlähteeseen on päivitetty mm. suuremmat BorgWarner-turboahtimet, Inconel-pakosarjat, tehokkaampi välijäähdytin sekä  erikoisvalmisteiset nokka-akselit ja sylinterikannet.

”LM1 RS GT-R” alustasta löytyy Öhlinsin valmistama kilpakaliiberin setti ja auton aerodynamiikka on paranneltu uudella hiilikuituisella korisarjalla sekä Nissan Motorsportin GT3-luokan GT-R-kilpa-autosta lainatuilla osilla.

Porsche 911 GT2 RS:n ennätysajan lisäksi Litchfieldin tekeleelle hyvänä referenssinä toimii nopeimman katulaillisen tuotanto-GT-R:n (Nismo GT-R) 7 minuutin ja 8 sekuntin Nürburgring-aika.

Lähde: Carscoops