Loppukuusta Englannissa järjestettävässä autohuutokaupassa tulee tarjolle Porsche 911 -yksilö, joka innoitti heavy metal -yhtye Judas Priestin luomaan hittikappale ”Turbo Loverin” ja ristimään vuonna 1986 julkaistun albuminsa nimellä ”Turbo”. Bändin kitaristi Glenn Tipton tilasi tämän valkoisen Porsche 911 Turbon vuonna -85 englantilaisesta Porsche-liikkeestä ja nouti myöhemmin auton henkilökohtaisesti tehtaalta Judas Priestin ollessa keikkakiertueella Saksassa.

Tiptonin Porsche ”930” on varustettu 3,3-litraisella ja 300-hevosvoimaa tuottavalla turbomoottorilla. Erikoisuutena autoon on uutena ruksittu 80-luvun puolivälissä 911 Turboihin tarjolle tullut erityinen SE-varustelu, joka sisältää jarrujen jäähdytystä tehostavat takapyöränkaarien ilmanottoaukot, levitetyt sivuhelmat, kiillotetulla ulkokehällä viimeistellyt vanteet ja erikoisnahalla verhoillun sisustan.

Tyylikkäällä klassikko-Porschella on reilussa kolmessa vuosikymmenessä ajettu ainoastaan reilut 14 000 mailia. Tipton kertoo auton vähäisen ajomäärän johtuvan miehen Englannin maaseudulla sijaitsevasta kotipaikasta ja siitä ettei hän ole raaskinut ajaa Porschellaan kuin erittäin hyvällä säällä.

Judas Priestin muusanakin toiminut 911 Turbo huutokaupataan 21.päivä lokakuuta Silverstonen moottoriradalla järjestettävässä ”Porsche Sale 2017” -tapahtumassa. Erinomaisessa kunnossa olevan auton vasarahinnan ennustetaan kohoavan jopa yli 330 000 euroon.

Lähteet: Silverstone Auctions ja Car and Driver