Uutisoimme pari päivää sitten Porsche 911 GT2 RS:n kellottamasta kierrosennätyksestä Nürburgringillä ja nyt oman ennätyksensä on tehtaillut Alfa Romeo. Ennätys koskee katumaasturien kategoriaa ja uusi ennätyksen haltija on luonnollisesti Stelvio-mallin Quadrifoglio-tehoversio.

Katumaasturien uudeksi kierrosennätysajaksi kirjataan Stelvio Quadrifoglion myötä seitsemän minuuttia ja 51,7 sekuntia. Aika on kahdeksan sekuntia nopeampi kuin Porsche Cayenne Turbo S:n hallussa ollut edellinen ennätys (7 min 59,74 s) ja yli 22 sekuntia nopeampi kuin Ranger Rover Sport SVR:n hallussa sitä ennen ollut ennätysaika (8 min 14 s). Lisäksi mainittakoon, että Stelvion aika on sama BMW M4:n kanssa.

Stelvio Quadrifoglion ennätysaika tuskin tulee olemaan voimassa kovinkaan kauaa, sillä Lamborghini on jo ilmoittanut piakkoin julkaistavan Urus-katumaasturinsa nappaavan nimiinsä Nürburgringin piikkipaikan. Alfa Romeolla on tällä hetkellä hallussaan myös Guilia Quadrifogliolla ajettu neliovisten tuotantoautojen kierrosaikaennätys Nürburgringillä.

Q4-nelivetojärjestelmää käyttävän Stelvio Quadrifoglion pellin alta löytyy kahdella turbolla ja välijäähdyttimellä varustettu 2,9-litrainen V6-moottori, joka tuottaa 505 hevosvoimaa ja 600 newtonmetriä. Auton luvataan spurttaavaan paikaltaan sataseen 3,9 sekunnissa ja saavuttavan 285 km/h huippunopeuden.

Lähde: Alfa Romeo