Marraskuussa New Yorkissa järjestettävässä RM Sotheby’s -huutokauppakamarin Contemporary Art Evening -tapahtumassa tarjoillaan myytäväksi merkittävä palanen F1-historiaa, kun formula ykkösten seitsenkertaisen maailmanmestari Michael Schumacherin kauden 2001 mestaruusajokki asetetaan vasaran alle.

Kyseinen Ferrari F2001 -kilpa-auto on runkonumerolla 211 varustettu yksilö, jolla ajettiin kaudella 2001 voittoihin sekä Unkarin että Monacon GP:issä. 3-litraisella V10-moottorilla varustetulla autolla oli Schumacherin neljännen henkilökohtaisen mestaruuden saavuttamisen lisäksi osansa myös Ferrarin F1-tallin 11:nnen valmistajien mestaruuden voittamisessa.

Parhaillaan Hong Kongissa näytillä olevan Ferrarin F1-kilpurin huutokauppaaminen toimii osana valmistajan 70-vuotisen taipaleen juhlintaa. Täydessä käyttökunnossa olevan auton odotetaan saavuttavan yli 4 miljoonan dollarin myyntihinnan.

Lähteet: RM Sotheby’s  ja Road & Track