BMW on ilmoittanut saksankielisessä tiedotteessaan aikovansa aloittaa uuden 8-sarjan coupén valmistuksen Saksan Dingolfingissä ensi vuoden aikana. Tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä 3- ja 7-sarjan autoja ja sen odotetaan rikkovan vuotuisen valmistusmääräennätyksensä tänä vuonna.

BMW esitteli 8-sarjalaisen konseptiversion viime toukokuussa, mutta auton lopullista tuotantomallia odotetaan vielä. Huhujen mukaan sen julkaisu saattaa tapahtua Geneven autonäyttelyssä ensi maaliskuussa ja auton myynti alkaa loppuvuoden aikana. Avokattoisen Convertible-version vuoro on vuonna 2019, kunhan coupén valmistus on saatu vauhtiin.

Tulevaan 8-sarjalaiseen tulee todennäköisesti saataville ainakin mm. 5-sarjasta tutulla turboahdetulla 3,0-litraisella suoralla kuutosella sekä M760Li xDrivestä löytyvällä kaksoisturbotetulla 6,6-litraisella V12-moottorilla. Lisäksi myöhemmin tulevasta M8-mallista tulee todennäköisesti löytymään pitkälti sama 4,4-litrainen kaksoisturboahdettu V8, jota käytetään uudessa M5:ssä.

Lähde: BMW, AutoNews