Kuten lehdistökuvista on jo voinut huomata, Teslan uuden Model 3 -mallin keskeisimpiä toimintoja hallitaan kojelaudan keskelle sijoitetusta 15-tuumaisesta kosketusnäytöstä, eikä autossa ole lainkaan esimerkiksi erillistä mittaristoa. Nyt redditissä on julkaistu ensimmäinen video auton käyttöliittymän toiminnasta. Kuten videolta voi nähdä, valtaosaa auton toiminnoista hallitaan näytön kautta. Esimerkiksi tuulilasinpyyhkimiä ei operoida viiksestä, vaan niille löytyy omat painikkeensa näytöltä.

 

Ruudun vasemmassa kolmanneksessa on kiinteä näkymä, josta selviää kytkettynä oleva ”vaihde”, akun varaus, vallitseva nopeusrajoitus, auton ovien tila sekä tuulilasinpyyhkimien kontrollit. Näytön oikeanpuoleisessa suuremmassa osiossa näkyvät kartta ja multimediakontrollit sekä mahdolliset avattavat asetusvalikot. Näytön alareunasta löytyy kiinteät painikkeet mm. ilmastoinnin säädöille sekä auton asetusvalikolle. Ilmastoinnin tarkemmat säädöt sekä isätilanpuhaltimen suuttimien säätö tapahtuu käyttöliittymän alavalikon kautta.

Erikoisena seikkana videon Model 3 ei tukenut toistaiseksi lainkaan FM-radiota tai musiikin striimaamista Bluetoothin yli, mutta Teslan mukaan kyseiset ominaisuudet ovat tulossa päivityksenä käyttöliittymään. Videolla esiintyvä auto on 259. valmistettu Model 3, joten kyse on erittäin aikaisesta yksilöstä. Autosta kerrotaan löytyvän mm. Premium Upgrade -paketti sekä 19 tuuman vanteet.

Lähde: Reddit