Chevrolet Camaron ostamalla pääsee etenkin Yhdysvalloissa melko edullisesti muskeliauton makuun, mutta Camaro-malliston yläpäästä löytyy myös kukkaron keventävä 259 000 dollarin hintainen GT4.R-vaihtoehto. Hintatieto on peräisin Chevroletin yhteistyökumppani Prat & Milleriltä, joka vastaa GT4.R Camaroiden rakentamisesta. Prat & Millerin mukaan Camaro GT4.R on suoraan valmis radalle ja sen toteutuksessa on huomioitu myös helppokäyttöisyys ja alhaiset käyttökustannukset.

GT4.R perustuu ZL1-malliin ja se on suunnattu käytettäväksi GT4-luokan kilpakäytössä, kuten Pirelli World Challenge- ja Continental Tire SportsCar Challenge -ratasarjoissa. Kyse ei siis ole katukäyttöön tarkoitetusta mallista. Autosta löytyy mm. voimakkaasti muotoiltu Camaro ZL1 -tyylinen korisarja, suurikokoinen takaspoileri, taotut ratavanteet ja renkaat sekä hiilikuituiset ovet, FIA:n hyväksymät turvakaaret, kuusipistevyöt sekä muovista valmistetut ikkunat.

GT4.R:n pellin alta löytyy viritetty versio Camaro SS:n 6,2-litraisesta LT1 V8 -moottorista, joka tuottaa 480 hevosvoiman tehot. Voima välitetään takapyörille Xtracin valmistaman kuusilovisen sekventiaalivaihteiston sekä lukollisen tasauspyörästön välityksellä. Alustassa on Öhlinsin säädettävät coiloverit ja pysähtymisestä vastaavat Brembon jarrut.

Lähde: Pratt & Miller, Road & Track