Auton palaminen maan tasalle on aina ikävä tapahtuma, mutta erityisen kitkerä sivumaku tulee, kun kyse on harvinaislaatuisesta yksilöstä. Tällaisen harmillisen kohtalon koki eilen haluttu Ferrari F12tdf -superauto autobahnilla Dierdorfin ja Neuwiedin kaupunkien välillä keskisen Saksan länsiosassa.

Täysin maan tasalle palaneen F12tdf:n omistajan kerrotaan kuulleen pamahduksen ajon aikana, jonka jälkeen hän havaitsi auton takaosasta nousevat liekit. Kuljettaja ohjasi auton välittömästi tien sivuun ja soitti palokunnan, mutta auto ehti syttyä kokonaan liekkeihin ennen avun saapumista. Alustavien tutkimuksen mukaan tulipalo sai alkunsa auton moottoritilasta. Onneksi ikävässä tapahtumassa selvittiin kuitenkin henkilövahingoilta.

Ferrari esitteli F12tdf-mallinsa syksyllä 2015 ja sitä valmistetaan vain rajattu 799 kappaleen erä. Kyseessä on ratakäyttöön suunnattu versio vuonna 2012 markkinoille tulleesta F12 Berlinetta -mallista. Tdf-lyhenne tulee 50- ja 60-luvuilla suosionsa huipulla olleesta Tour de France -kestävyysajoista. F12tdf-mallissa on sama 6,3-litrainen vapaasti hengittävä V12-moottori kuin perusmallissa, mutta siitä on kutiteltu ulos 769 hevosvoiman tehot ja 705 Nm vääntömomentti. Auto on myös 110 kg kevyempi ja se pinkaisee nollasta sataan 2,9 sekunnissa. Harvinaisen auton hinta on jo nyt käytettynä yli miljoona euroa.

Lähde: General Anzeiger

Kuvat: Palokunta/DRK