Dodge Challenger ja Charger SRT Hellcat -muskeliautoista tutulla 707-hevosvoimaisella V8-moottorilla varustettu Jeep Grand Cherokee Trackhawk on jo vakiona maailman tehokkain katumaasturi ja soveltuu täten erinomaisesti teksasilaisen Hennessey Performancen virityshulluttelun lähtökohdaksi. Jenkkipaja on onnistunut kutittelemaan Chryslerin 6,4-litraisesta Hemistä ulos koulumatka-ajoja mukavasti ripeyttävät 1012 hevosvoimaa.

Hennesseyn ”HPE1000”-virityspaketilla varustettu Cherokee Trackhawk saa moottoritilaansa liudan tehonlisäyksen mahdollistavia palikoita. Listalta löytyy mm. auton Hellcat V8:n mekaanisen ahtimen päivittäminen rutkasti vakiota kookkaampaan 4,5-litraiseen versioon, paremmin virtaavat rosteriset pakosarjat, tehokkaampi bensapumppu, paranneltu imuilman otto ja uudelleenohjelmoitu ECU. Massiivisten tehojen lisäksi auton voimanlähde tuottaa yli 1300 Nm:n maksimiväännön.

Nelivetoinen Hennessey Trackhawk HPE1000 liikahtaa kiihdytysrenkailla varustettuna 0-60 mph (0-96 km/h) 2,8 sekunnissa ja kykenee pyyhkäisemään varttimailin 10,5 sekunnin aikaan.

Lähteet: Carscoops