Porschen tutkimus- ja kehitysosaston johtaja Michael Steiner on kommentoinut Frankfurtin autonäyttelyssä brittiläiselle Autocar-julkaisulle suunnitelmistaan Porsche 918 -hyperauton seuraajan suhteen. Steinerin mukaan tarvitaan tekninen läpimurto, jotta 918:n seuraaja voisi realisoitua.

Tulevaisuuden superurheiluautoissa on kyse teknologiasta. Jos 918:lle tehtäisiin seuraaja nyt, löytyisi siitä hybridivoimalinja. Mutta se on jo tehty 918:n yhteydessä”, Steiner avaa. Hän myös vihjaa samalla, että seuraaja tulisi todennäköisesti olemaan täyssähköauto.

Suoranopeus ei ole nykytekniikallakaan ongelma, mutta 918:n ajan peittoaminen Nurburgringin radalla vaatii jo huomattavasti enemmän. Ongelmakohtana ovat tällä hetkellä mm. akut, jotka painavat liikaa ja ovat kestävyydeltään kysymysmerkki rata-ajon näkökulmasta. Ratkaisu tähän saattaisi olla parhaillan kehitteillä olevat puolijohdeakut.

Steinerin mukaan Porschen suunnitelmissa ei ole koskaan ollut tuoda markkinoille hyperautoja tasaisella julkaisusyklillä. Carrera GT:n ja 918:n välillä oli yhdeksän vuotta ja seuraavan mallin saapumisessa saattaa kestää vieläkin pidempään. Toisin sanoen silloin puhuttaisiin pitkälle ensi vuosikymmenen puolelle sijoittuvasta ajankohdasta.

Lähde: Autocar