Bugatti on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo tehneensä maailmanennätysajan 0-400-0 km/h kiihdytys-jarrutustestissä. Ennätysajossa Chironin ratissa istui entinen F1-kuski Juan Pablo Montoya. Testin suorittamista valvoi ja sertifioi SGS-TÜV Saar.

Testissä 1500-hevosvoimainen Chiron rykäistiin paikaltaan 400 km/h nopeuteen, jonka jälkeen vuorossa oli täysjarrutus pysähdyksiin asti. Pyrähdys nollasta 300 km/h nopeuteen ottaa Chironilta vain 13,1 sekuntia, jonka jälkeen tahti hidastuu selvästi. 400 km/h nopeus saavutettiin lopulta 32,6 sekunnin kiihdytyksen jälkeen, jolloin kuljettuna oli 2621 metriä.

Jarrutus 400 km/h nopeudesta pysähdyksiin tapahtui huomattavasti ripeämmin – 9,3 sekunnissa ja 491 metrin matkalla. Kokonaissuorituksen ajaksi kellotettiin 41,96 sekuntia ja kuljetuksi matkaksi 3112 metriä. Montoya ei käyttänyt ennätyssuorituksen aikana kypärää tai ajopukua, sillä hän tunsi olonsa Chironissa turvatuksi ja luottavaiseksi.

Bugattin odotetaan suorittavan Chironilla huippunopeustestin ensi vuoden puolella. Suurin haaste huippunopeuden saavuttamisessa on tällä hetkellä tiettävästi renkaat. Auton odotetaan rikkovan jopa helposti 450 km/h:n rajapyykin. Edeltäjämalli Veyronilla on saavutettu 431,072 km/h:n nopeus vuonna 2010.

Lähteet: Bugatti