Maailman suurin Mercedes-Benz -henkilöautoihin erikoistunut virityspaja Brabus esittelee huomenna alkavilla Frankfurtin automessuilla 900-hevosvoimaiseksi viritetyllä V12-moottorilla varustetun G-sarjan maastoauton. Brabus 900 -nimistä luksusmaasturia tullaan valmistamaan ainoastaan kymmenen kappaletta ja auton harvalukuisten omistajien joukkoon pääsemisestä joutuukin pulittamaan muhkean 666 000 euron verollisen hinnan Saksassa.

Brabus 900 on rakennettu Mercedes-AMG:n G 65 -maasturin pohjalle, jonka jo valmiiksi rutkasti tehoa tuottaneesta V12-voimanlähteestä on mm. iskutilavuutta suurentamalla ja turboahtimet päivittämällä onnistuttu repimään irti lähes 300-lisähevosvoimaa. Komeiden teholukemien lisäksi auton 6,3-litrainen moottori tuottaa vaikkapa pienikokoisen jäähallin liikutteluun riittävät 1500 newtonmetriä vääntöä.

Tämä saksalaispajan valmistama ”maailman nopein 12-sylinterinen maastoajoneuvo” kiihtyy 0-100 km/h 3,9 sekunnissa ja kykenee saavuttamaan elektronisesti rajoitetun 270 km/h -huippunopeuden. Lähes 3-tonninen Brabus 900 pysähtyy huimemmistakin nopeuksista vaivatta päivitettyjen ”high performance” -jarrujensa avulla.

Megamaasturin ulkonäköä on tuunattu hiilikuituisella ”Brabus Widestar”-korisarjalla, jonka alkuperäistä leveämpien pyöränkaarien ansiosta auton alle on saatu asennettua halkaisijaltaan peräti 23-tuumaiset ”Platinum Edition” -erikoisvanteet. Korkean hintalapun oikeuttava linja jatkuu myös G-sarjalaisen kabiinissa, joka on ladattu täyteen luksusominaisuuksia, kuten takapenkkiläisten käytössä oleva kosketysnäyttö sekä lämmitettävät/viilennettävät mukitelineet.

Lähteet: Brabus ja Motor1