Jaguar on esitellyt mielenkiintoisen sähkömoottoria käyttävän konseptin maailman kauneimmaksi autoksikin kutsutusta E-Typestä. Ikonisen klassikon sähköistämisellä Jaguar juhlistaa sitoutumistaan käyttää sähkövoimaa jossain muodossa kaikissa automalleissaan vuodesta 2020 lähtien.

E-Type Zeroksi nimetyn konseptiauton muutostyö on tehty Jaguar Land Rover Classic Worksin toimesta Iso-Britannian Coventryssä ja auton pohjana toimi entisöity E-Type Series 1.5 Roadster. Auto pidettiin alkuperäisenä voimalinjaa, kojelautaa ja LED-valoja lukuun ottamatta, joten se on täysin palautettavissa alkuperäiseen kuntoonsa.

E-Type Zeron sähköinen voimalinja akustoineen on toteutettu niin, että se istuu täydellisesti auton alkuperäisen moottori-vaihteisto-paketin tilalle. Litium-ioniakusto sijaitsee moottorin tilalla ja sähkömoottori alennusvaihteistoineen entisen vaihdelaatikon paikalla. Kokonaispaketin paino on 46 kg alhaisempi, kuin E-Typen alkuperäinen ratkaisu. Auton painojakauman kerrotaan pysyneen muuttumattomana, joten myös ajettavuuden pitäisi olla alkuperäisen kaltainen.

Jotta auton alusta ja jarrut voitiin pitää alkuperäisenä, on sähkömoottorin teho rajattu 220 kilowattiin (295 hv). Se riittää kiihdyttämään klassikkoavon nollasta sataan 5,5 sekunnissa, eli noin sekunnin alkuperäistä nopeammin. E-Type Zeron 40 kWh akuston tarjoamaksi toimintamatkaksi ilmoitetaan noin 270 km. Latauspistoke sijaitsee polttoainetäyttöaukon paikalla.

E-Type Zero esitellään yleisölle Jaguar Land Rover Tech Fest -tapahtumassa Lontoossa tänään. Auton suhteen ei tiettävästi ole tuotantosuunnitelmia.

Lähde: Jaguar