Lamborghini on esitellyt avokattoisen Roadster-version viime jouluna julkaistusta Aventador S -superautostaan. Auton ominaisuuksiin kuuluvat nelipyöräohjaus, uudistettu LMS-alusta, hiilikeraamiset jarrut, uusi EGO-ajotila, aggressiivisemmat aerodynamiikkaosat sekä aktiivinen takaspoileri.

Avokattoisuus on toteutettu irrotettavilla kovakattopaneeleilla, joiden kerrotaan painavan vain kuusi kiloa. Paneelit on muotoiltu kuperaksi matkustajien päätilan maksimoimiseksi. Katon lisäksi myös ohjaamon takaikkuna on avattavissa sähköisesti. Auton kuivapaino on kasvanut 50 kg Coupé-malliin nähden ja vaa’an lukemaksi kirjataan nyt 1625 kg.

Aventador S Roadsterin tehovarat ovat identtiset umpikattoisen mallin kanssa, eli auton vapaastihengittävä 6,5-litrainen V12-moottori tuottaa 730 hevosvoimaa ja 690 newtonmetrin vääntömomentin. Voima välittyy tiehen neljän pyörän välityksellä ja singauttaa auton paikaltaan satasen vauhtiin kolmessa sekunnissa ja jatkaa aina 350 km/h huippunopeuteen asti.

Lamborghini aloittaa Aventador S Roadsterin toimitukset ensi helmikuussa. Sen veroton suosituslähtöhinta Euroopassa on 313 666 euroa. Auto on ensi kertaa yleisön nähtävillä ensi viikolla alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Lähde: Lamborghini