Mini on julkistanut ensi viikolla Frankfurtin autonäyttelyssä esiteltävän rajun John Cooper Works GP Concept -konseptiauton. Auton suunnittelussa on haettu inspiraatiota vuoden 1967 Monte Carlo Rallyn saavutuksista.

Minin mukaan John Cooper Works GP Concept antaa esimakua sarjatuotantomallista, joka on suunnattu rata-ajoa silmällä pitäen, mutta jota on mahdollista käyttää myös päivittäisissä ajoissa liikenteen seassa. Auton koriin on kiinnitetty voimakkaasti muotoiltu korisarja, jonka kerrotaan sekä parantavan aerodynamiikkaa, että keventävän auton massaa.

Konseptin keulaa hallitsevat suurikokoinen splitteri sekä suuret punaisella koristellut ilmanottoaukot. Sekä etu- että takapyöränkaarien levennyksissä on käytetty hiilikuituvahvistettua muovia. Sporttisia yksityiskohtia ovat myös konepellin ilmanottoaukko, suuri takaspoileri, aerodynaamiset peilit, sivuhelmat sekä 19-tuumaiset alumiinivanteet.

Sisusta on luonteeltaan karsittu ja sieltä löytyy alumiiniset turvakaaret, viisipistevöillä varustetut urheiluistuimet, jauhesammutin, digitaalinen mittaristo sekä HUD-näyttö. Valitettavasti auton voimavaroista ei ole annettu mitään tarkempia tietoja.

Lähde: Mini