Viime kuussa julkaistuun neljännen sukupolven Audi A8 -luksussedaniin tarjotaan lisävarusteena uutta 1920 watin maksimiäänitehon tuottavaa Bang & Olufsenin äänentoistojärjestelmää, joka pitää sisällään peräti 23 kaiutinta ja tuo ensimmäistä kertaa merkin historiassa 3D-äänen myös takapenkkiläisten nautittavaksi.

Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System -nimisen järjestelmän kaikki 23 kaiutinta on vähäisen äänen säröilyn varmistamiseksi varustettu neodyymistä valmistetuilla magneeteilla, jotka Audin mukaan mahdollistavat ”ilmavan ja tarkan äänimaailman” tuottamisen. Järjestelmä on parhaimmillaan kuunneltaessa klassista musiikkia ja kaiuttimet toistavat musiikin aivan kuin autossa istuva kuuntelija olisi paikan päällä suuressa konserttisalissa, kerrotaan Audilta.

Äänentoistoa ohjataan A8:n keskikonsolissa sijaitsevan MMI-viihdejärjestelmän kautta ja aina kun se kytketään päälle, nousevat kaksi auton kojelautaan kätkettyä diskanttikaiutinta ylös piiloistaan. Suuren osan Bang & Olufsenin valmistaman järjestelmän entistä laajemmista 3D-ääniominaisuuksista mahdollistavat neljä tilaäänen luovaa laajakaistakaiutinta, joista kaksi on sijoitettu auton a-pilareihin ja kaksi on upotettu A8:n kattoverhoiluun takapenkkien yläpuolelle. Bittitasolla tämän uudenlaisen 3D-äänikokemuksen tuottamisesta vastaa Audin ja saksalaisen Fraunhofer-instituutin yhteistyössä kehittelemä algoritmi.

Uuden A8:n valmistus on jo alkanut ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkeille loppusyksystä. Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System -järjestelmän verollinen lisävarustehinta asettunee Suomessa noin 10 000 – 12 000 euron välille.

Lähde: Audi