Classic Driver on listannut myytäväksi todella harvinaisen herkun Fordin urheiluautohistoriasta. Kyseessä on alkuperäisen Ford GT40:n avokattoinen Roadster-versio, joita on tiettävästi jäljellä enää kyseinen yksilö.

Tavoitellessaan päämäärätietoisesti Ferrarin päänahkaa Le Mansin 24 tunnin ajoissa Henry Ford II rakennutti vuosina 1964-1965 kaikkiaan 12 Ford GT40 -kilpa-auton prototyyppiä, joista puolet oli avokattoisia Roadster-malleja. Nyt myynnissä oleva yksilö on tiettävästi ainut jäljellä oleva alkuperäiskuntoinen auto. Autolle ei ole asetettu julkista pyyntihintaa, mutta se tulee menemään kaupaksi seitsemän- tai parhaimmassa tapauksessa jopa kahdeksannumeroisella summalla.

Nyt myynnissä olevalla 1965 valmistuneella yksilöllä ovat ajaneet mm. Ken Miles, Carroll Shelby ja Jim Clark sellaisilla legendaarisilla radoilla kuten Laguna Seca, Sebring ja Daytona. Auto oli ensimmäinen valmistunut Roadster-yksilö mallinumerolla GT/108 ja se on samalla valmistuneista ainoa, jossa ei ole lainkaan kattopalaa.

Lähde: Jalopnik, Classic Driver