Hollantilaiset Porsche-keräilijät kokoontuivat hiljan juhlistamaan alankomaalaista autoiluperinnettä erikoislaatuisessa kokoontumisajossa, jonka pääosissa nähtiin iso liuta vanhoja ja uudempia Hollannin poliisin käytössä olleita Porsche-urheiluautoja. Hollannin poliisin vuosikymmeniä käyttämillä avo-Porscheilla on hyvästä syystä ainutlaatuinen asema maan lainvalvonnan historiassa.

60-luvun alkupuolella Hollannin poliisin Rijkspolitie -osastolle annettiin tehtäväksi etsiä sopiva ajoneuvo maan nopeusrajoituksettomien moottoriteiden valvomiseen. Vaatimuslistalla oli hyvän suorituskyvyn ja luotettavuuden kaltaisten itsestäänselvyyksien lisäksi se, että auton tulisi olla avokattoinen, jotta poliisimiehet ja -naiset pystyisivät tarpeen tullen nousemaan kulkuneuvossaan seisaalleen ohjaamaan liikennettä.

Rijkspolitien katseet suuntautuivat nopeasti Porschen 356-urheiluauton avomallin puoleen, ja tästä sai alkunsa Hollannin maantiepoliisin ja stuttgartilaisvalmistajan vuosikymmeniä kestänyt yhteistyö. Vuosien saatossa osana Rijkspolitien maailman laajinta Porsche-merkkisten poliisiautojen kavalkaadia on nähty mm. 914-, 924- ja 964-mallisia urheiluautoja.

Lähde: Porsche