Huippuluokan Porsche 911 -kustomoinneistaan tunnettu Singer Vehicle Design on julkaissut uuden Williams Advanced Engineeringin kanssa kehitetyn ilmajäähdytteisen boxer-kuutosen. Kyseessä on yritysten yhteistyön ensimmäinen hedelmä ja sen kerrotaan tuottavan noin 500 hevosvoiman tehot. Ulkoisesti moottori näyttää upealta ja teknisesti sen sisuskalut ovat vähintäänkin samalla tasolla.

Singerin mukaan kyseisen aivan uudelle tasolle viedyn moottorimodifikaation taustalla oli kolmen asiakkaan tekemä tilaus, jossa keskiössä oli korkea suorituskyky sekä painon keventäminen. Moottorin suunnittelussa on ollut konsultoimassa legendaarinen Porsche-insinööri Hanz Mezger.

Vapaasti hengittävä 4,0-litraiseksi muunnettu moottori on raskaasti modifioitu vuoden 1990 3,6-litraisesta versiosta. Moottorissa on käytetty neliventtiilikansia, titaanisia kiertokankia, alumiinisia kaasuläppäkoteloita, hiilikuituisia imutorvia, tietokoneoptimoitua suurikokoista jäähdytystuuletinta, kaksinkertaisia öljykanavia ja ilmansuodatinkoteloa sekä titaani-iconel-pakoputkistoa. Muutosten myötä sen kerrotaan kiertävän yli 9000 RPM sekä tuottavan 500 hevosvoimaa.

Ensimmäinen uusi moottori löytää tiensä Scott Blattnerin tilaamaan autoon ja se on tilattavissa mihin tahansa tuleviin Singer-Porscheihin.

Lähde: Singer