Euroopan puolella pajaansa Hollannissa pitävä Tophat Classics on Land Rover -maastoautojen modifiointiin erikoistunut yritys, jonka yksi mielenkiintoisimmista tuotteista on Defender-klassikkomaastureihin tarjolla oleva GM:n 6,2-litraisen LS3 V8 -moottorin sisältävä tekniikanvaihtopaketti. Alunperin mm. Chevrolet Corveten keulilta löytyvä 8-sylinterinen voimanlähde tarjoaa Tophatin rakentamalle Defenderille railakkaat 565 hevosvoiman tehot.

Videolla nähtävään keltaiseen vuosimallin -86 Defender 90 -maasturiin on LS3-moottorin lisäksi asennettu liuta muitakin päivityksiä. Auton voimanlähteen perään on pultattu Tremecin 6-pykäläinen T56 Magnum -vaihdelaatikko ja täysin uusittu voimansiirto. Tophat Defenderin alustasta löytyy mm. AP Racingin valmistamat jarrut, ilmajousitus ja Tophat KONI -iskunvaimentimet.

Lähteet: Tophat Classics ja Gumbal/YouTube