Subaru kellotti hiljattain uuden neliovisten sedanien ennätyskierroksen Nürburgringin Nordschleifella ja nyt yritys on julkaissut myös videon tapahtuneesta. Ennätys ajettiin erityisesti Nürburgringiä varten Prodriven toimesta muokatulla WRX STI Type RA NBR Special -mallilla.

6 minuutin ja 57,5 sekunnin ennätysaika mitattiin Nürburgringin mittauslaitteistoilla ja vahvistettiin ratahenkilökunnan toimesta. Auton ratissa kipparoi Aston Martin Racingin kilpatallissa vaikuttava uusiseelantilainen Richie Stanaway.

Aika on yli puoli minuuttia nopeampi kuin sedanien aiempaa ennätystä kantaneella Alfa Romeo Giulia Quadrifogliolla ja vain vajaa kuusi sekuntia hitaampi kuin nopeimman sarjavalmisteisen auton aikaa hallussaan pitävällä Lamborghini Huracan Performantella.

Toki pitää muistaa, että ennätys-Subaru on tarkoitusta varten Prodriven toimesta muokkaama kilpa-auto, josta löytyy WRC-autosta peräisin oleva ahdettu 600-hevosvoimainen boxer-moottori, neliveto, WRC-auton automatisoidulla kytkimellä varustettu vaihdelaatikko, turvakaaret, F1-tyyppinen ratista ohjattava DRS-takasiipi, lähes 300 kg:n downforcen tuottava aerodynamiikkapaketti sekä yhdeksän tuumaa leveät ratasliksit.

Lähde: Subaru