Nykypäivänä rajattuna pieneränä valmistettava super- ja hyperautot myydään lähes poikkeuksetta välittömästi loppuun – osa jopa jo ennen julkistusta. Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy, sillä Autoblog-sivuston tekemän selvityksen mukaan Yhdysvalloista löytyy edelleen 12 uutta Lexus LFA -superautoa, jotka seisovat ajamattomina jälleenmyyjien varastoissa. Tilanne on siltä osin hyvin poikkeuksellinen, että kyseistä automallia on valmistettu vain 500 kappaletta ja valmistus on lopetettu vuonna 2012.

Autoblogin tutkimusten mukaan LFA:ita on ollut jemmattuna jälleenmyyjien varastoihin enemmänkin, sillä esimerkiksi viime vuonna mallia rekisteröitiin Yhdysvalloissa vielä kuusi yksilöä. Sivuston kiinnostus aiheeseen heräsi, kun heinäkuun rekisteröintitilastoista löytyi yksi myyty LFA. Tiettävästi Yhdysvaltoihin on laivattu kaikkiaan 171 Lexus LFA -yksilöä.

Toyotan edustajan mukaan Yhdysvalloissa on edelleen myymättä 12 uutta LFA:ta, joka on hurja luku ottaen huomioon auton viisi vuotta sitten päättynyt valmistus sekä etenkin alhainen valmistusmäärä, joka tekee siitä erittäin harvinaisen. Toyotan edustajan mukaan autojen tarkempia sijainteja ei voi paljastaa, sillä jälleenmyyjien inventaariorekisterit ovat salaisia.

Toyotan edustaja kertoo LFA:n tilausmäärien kutistuneen Yhdysvalloissa vuonna 2010, jonka myötä autojen kerääntyminen tehtaan varastoon estettiin tarjoamalla olemassaoleville LFA-omistajille mahdollisuus toisen auton tilaamiseen sekä jälleenmyyjille mahdollisuus ostaa autoja varastoon. Jotkut jälleenmyyjät ovat siis saattaneet tilata ylimääräisiä yksilöitä varastoon ja säilyttäneet niitä sijoituksina arvonnousun toivossa. Moni kyseisistä 12 yksilöstä ei siis välttämättä ole aktiivisesti myynnissä, varsinkaan jos ostajalla ei ole mukanaan isoa kasaa riihikuivaa.

Toyota esitteli Lexus LFA:n Tokion autonäyttelyssä syksyllä 2009 ja autoa valmistettiin rajattu 500 kappaleen erä vuosina 2010-2012. Auton kori ja alusta rakentuu hiilikuitupolymeeristä valmistetusta keskimonokokista sekä alumiinisista etu- ja taka-apurungoista. Eteen sijoitettu Yamahan kanssa yhteistyössä kehitetty korkealle kiertävä 4,8-litrainen V10-moottori tuottaa 552 hevosvoimaa ja 480 Nm:n vääntömomentin. Sen jatkona on Aisinin valmistama kuusivaihteinen sekventiaalivaihteisto. Auton luvataan kiihtyvän sataseen 3,7 sekunnissa ja saavuttavan 326 km/h huippunopeuden.

Lähde: Autoblog

Kuvat: Lexus