FIA on puuhaillut kovalla tohinalla ohjaamoa ja kuljettajaa suojaavaa ratkaisua F1-autoihin ja muutama viikko sitten testeissä tyrmätyn Shield-suojatuulilasin jälkeen tarkoituksena on ottaa käyttöön ”halo”-suojakehikko kaudelle 2018. Maailmanmestari Lewis Hamiltonin mielestä paras ratkaisu olisi hävittäjätyyppinen kuomu, jollaisen myös Milanolainen autosuunnittelija Antonio Paglia on muotoillut oheisiin vuoden 2025 F1-autoa hahmotteleviin kuviin.

Paglian taidokkaasti renderöimät varsin aidon näköiset konseptikuvat esittelevät kuvitteellisia Ferrarin, McLarenin ja Williamsin F1-autoja vuodelta 2025, eli runsaan seitsemän vuoden päästä. Kuvissa ei tiettävästi ole mitään oikeaa todellisuuspohjaa, eikä myöskään Paglian tietotaidosta kilpa-autojen aerodynamiikan suhteen ole tarkempaa tietoa, joten muotoilun lähtökohdat saattavat hyvinkin olla pääosin visuaaliset.

Nykyisiä F1-autoja sulavampien muotojen ohella kuviin on hahmoteltu edellä mainittu hävittäjätyyppinen akryylimuovikuomu, joka peittää aerodynaamisesti koko ohjaamon. Vain aika näyttää, miten F1-autojen ohjaamo on todellisuudessa suojattu kaudella 2025 ja kuinka kaukan Paglian konseptikuvat ovat lopulta todellisuudesta.

Lähde: Behance

Kuvat: Anthony Paglia