Aston Martinin uuden sukupolven Vantage-urheiluautosta on nähty viittauksia testimuulien salakuvien sekä patenttipiirustusten muodossa, mutta lopullisesta autosta ei ole vielä aiemmin nähty kuvia. Nyt yritys on kuitenkin julkaissut neljä kuvaa naamiointiteipillä peitetystä Vantagesta.

Kuvissa auto on maskeerattu kelta-mustalla naamiointiteipillä, joka peittää varsin tehokkaasti auton yksityiskohdat, mutta antaa siitä huolimatta hyvän kuvan mittasuhteista sekä muotoilun päälinjoista. Muotoilu näyttää käytännössä identtiseltä kesäkuussa vuotaneiden patenttipiirustusten kanssa. Eniten muodoissa näyttäisi olevan vaikutteita James Bond Spectre -elokuvassa nähdystä DB10-mallista, mutta vivahteita on nähtävissä myös DB11:stä ja Vulcanista.

Uuden Vantagen pellin alle odotetaan Mercedes-AMG:n valmistamaa 4,0-litraista tuplaturbo-V8-moottoria, joka esiteltiin hiljattain DB11-malliin ja jota käytetään myös Mercedes-AMG GT S:ssä. DB11:ssä moottori tuottaa 503 hevosvoimaa ja 695 newtonmetriä, joten on mahdollista että sen tehoja lasketaan pienempää Vantagea varten. Moottorin jatkoksi tulee todennäköisesti ainakin jonkinlainen manuaalivaihteisto, joka prototyypin tarrojen perusteella on peräisin italialaiselta Oerlikon Grazianolta.

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer on jo vahvistanut uuden V8 Vantagen julkaisun tapahtuvan vielä tämän vuoden aikana, mutta tarkemmasta ajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähteet: Carscoops, Road & Track