Tesla järjesti viime viikon lopulla Fremontin tehtaallaan Kaliforniassa luovutustilaisuuden, jossa ensimmäiset 30 Model 3 -mallin ostajaa saivat autonsa. Samalla yritys paljasti myös vihdoin tarkempia tietoja Model 3:n ominaisuuksista. Elon Muskin mukaan Tesla on valmistanut heinäkuussa 50 Model 3 -autoa, joista 20 on mennyt validointitarkoituksiin.

Model 3:n hinnat-alkaen-malli maksaa Yhdysvalloissa 35 000 dollaria ja sille luvataan 220 mailin (354 km) toimintamatka, 5,6 sekunnin kiihtyvyys 0-60 mph sekä 130 mph (209 km/h) huippunopeus. Tehokkaamman ”Long Range” -mallin hinnat alkavat puolestaan 44 000 dollarista ja se tarjoaa 310 mailin (498 km) toimintamatkan, 5,1 sekunnin kiihtyvyyden 0-60 mph sekä 140 mph (225 km/h) huippunopeuden. Long Range -mallin latausnopeus on hieman suurempi niin SuperCharger-latauspisteissä kuin ”tavallisesta” 32 ampeerin kotipistokkeestakin. Mallien kokonaismassaksi kerrotaan 1609 ja 1730 kilogrammaa.

Model 3:n perusvarustukseen kuuluu mm. 18-tuumaiset pyörät, kangassisusta, 15-tuumainen kosketusnäyttö, kaksialueinen ilmastointi sekä kaikki autonomiseen ajoon tarvittavat komponentit (kahdeksan kameraa, etututka, 12 ultraäänitutkaa).

Lisävarusteita on aluksi rajatusti. Perusväri on musta ja 1000 dollarin lisähintaan on tarjolla Solid Black, Midnight Silver Metallic, Deep Blue Metallic, Silver Metallic, Pearl White Multi-Coat ja Red Multi-Coat -erikoisvärit. 5000 dollarin hintainen Premium-paketti tuo sisälle lisää herkkuja, kuten istuimen ja ratin sähkösäädöt, penkkien lämmityksen, puulistat, paremman audiojärjestelmän, takapenkin USB-liitännät, tummennetun lasikaton, LED-sumuvalot sekä kahdella älypuhelintelakalla varustetun keskikonsolin. Autopilot-toiminnon aktivoiminen maksaa 5000 dollaria ja myöhemmin autonomisen ajon tila on aktivoitavissa 3000 dollarin hintaan.

Lähteet: Carscoops, Autoblog