BMW:n tuotantomallien pohjalta omia autojaan ja jo vuosikymmeniä rakentanut saksalainen ALPINA iski 90-luvun alussa näppinsä kiinni myös Bemarin E31-korimalliseen 8-sarjalaiseen ja tuloksena oli B12 Coupé -niminen malli. James Edition -luksusmyyntisivustolle on nyt putkahtanut ilmoitus Espanjan Marbellassa kaupan olevasta upeakuntoisesta B12 Coupé  5.0 -yksilöstä.

Kyseinen vaaleansininen B12 Coupé 5.0 on yksi 97:stä koskaan valmistetusta yksilöstä ja se on varustettu 350-hevosvoimaiseksi viritetyllä versiolla BMW:n 5-litraisesta ja 12-sylinterisestä M70-moottorista. 4-pykäläisen automaattivaihteiston välityksellä voimansa takapyörille siirtävä ysäriharvinaisuus kykenee kiihtymään 0-100 km/h 6,8 sekunnissa ja saavuttamaan kunnioitettavan 281 km/h -huippunopeuden.

Ulkoisesti auton erottaa vakiomallisesta BMW 850i:stä mm. ALPINA-etuhelmasta, klassisista ALPINA-monipuolavanteista ja kylkilinjan kultaisesta ALPINA-raidoituksesta. Tyylikkään beigellä nahkasisustalla varustellun auton kabiinissa auton harvinaisuudesta antavat vinkkiä sekä ratti että ALPINA:lle tavaramerkinomaiset siniset mittarintaustat.

”Uudenveroisessa” kunnossa olevan -91 vuosimallisen auton matkamittariin on vuosien saatossa kertynyt hieman reilut 90 000 kilometriä ja pyyntihinta tällä B12:lla on 119 990 euroa.

Lähteet: James Edition ja e31.net