Rolls-Royce on esitellyt täysin uudistuneen kahdeksannen sukupolven Phantom-edustusauton, jonka yritys kehuu olevan maailman paras ja ylellisin auto. Väite on kova, mutta sille löytyy myös paljon katetta, sillä Phantomia suunniteltaessa on pyritty täydellisyyteen.

Uusi Phantom rakentuu ns. ”Architecture of Luxury” -alustarakenteen päälle. Alumiininen spaceframe-tyyppinen kehikkorakenne on suunniteltu erityisesti Rolls-Roycen tarpeisiin ja se on monipuolisesti skaalattavissa ja muokattavissa tulevaisuuden tarpeisiin. Samaa alustarakennetta tullaan käyttämään mm. seuraavan sukupolven Ghost, Wraith ja Dawn -malleissa sekä tulevassa Project Cullinan -katumaasturissa. Rakenteen kerrotaan olevan 30 % edeltäjämallia jäykempi.

Matkustusmukavuudesta huolehtii Magic Carpet Ride -alusta, joka hyödyntää itsestääntasaavaa ilmajousitusta. Alustan ohjausyksikkö tekee miljoonia laskutoimituksia sekunnissa ja säätää iskunvaimentimia sähköisesti ohjauksen, kiihtyvyyksien ja edessäolevan tien mukaan. Auton alta löytyy jättimäiset 22-tuumaiset pyörät, joiden päälle on kääräisty uniikit Silent-Seal-renkaat. Niiden sisärakenteessa on vaahtokerros, jonka kerrotaan vaimentavan rengasmelua jopa yhdeksällä desibelillä.

Sisältä uuden Phantomin kerrotaan olevan 10 % edeltäjäänsä hiljaisempi. Tämä on saatu aikaan yli 130 kg:lla äänenvaimennusmateriaalia, korin jykevillä valetuilla alumiiniliitoksilla sekä kuusi millimetriä paksuilla kaksikerroslaseilla ympäri ohjaamon.

Ulkoa ja sisältä Phantom on uudistunut jopa yllättävän hillitysti ja merkin perinteitä kunnioittaen. Ulkokuori on aiempaa modernimpi ja entistä suurikokoisempi jäähdyttimen säleikkö on nyt integroitu keulaan. Keulalla olevien laser-ajovalojen kerrotaan olevan markkinoiden tehokkaimmat ja valaisevan yli 600 metriin. Konepellissä ja ikkunoiden kehyksissä on käytetty näyttäviä kiillotetusta teräksestä valmistettuja yksityiskohtia.

Sisustan ilmettä on uudistettu maltilla ja täysin uudet etuistuimet ovat saaneet takapuolelle Eames Lounge Chair -klassikkonojatuolia kunnioittavat puupaneloinnit, joiden taakse on piilotettu piknik-pöydät sekä multimediajärjestelmä. Takaosastolle ostaja voi tilata erilaisia istuinvaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Uutena vaihtoehtona tarjolla on myös nukkumiseen tarkoitettu istuinvaihtoehto ja kattoon on tarjolla valaistu tähtitaivas. Kokonaisuuteen on käytetty vain hienointa nahkaa, käsintehtyjä puupaneeleita sekä metallisia kytkimiä. Kuljettajalle informaatiota tarjoaa 12,3-tuumainen TFT-näyttö.

Phantomin moottoritilasta löytyy täysin uudistettu kaksoisahdettu 6,75-litrainen V12-moottori, joka tuottaa 563 hevosvoiman (420 kW) tehot ja 900 Nm:n vääntömomentin. Moottorin jatkeena on silkinpehmeä kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, joka käyttää apunaan satelliittitietoja optimaalisen vaihteen valitsemisessa.

Lähde: Rolls-Royce