Uutisoimme runsas viikko sitten Jaguarin E-Pace-katumaasturin näyttävästä julkaisusta, jossa stunttikuljettaja Terry Grant suoritti sisätiloihin rakennetulla radalla haastavan 15,3 metriseksi venyneen ”barrel roll” -hypyn, joka noteerattiin myös Guinnessin ennätysten kirjaan. Nyt Jaguar on julkaissut videon, jolla se taustoittaa hyppyyn vaadittuja pitkällisiä valmisteluja.

Videolla käydään läpi kuukausia kestänyttä valmistelutyötä, johon kuului analysointia, tietomalleja, tietokonemallinnuksia, testihyppyjä automatisoidulla autolla sekä lopulta miehitettyä harjoittelua Terry Grantin istuessa ratissa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana hypyn lentorataa hiottiin kohdalleen jättikokoisen ilmapatjan avulla, jonka päälle auto voitiin lennättää turvallisesti. Ilmapatja oli harjoituksissa kovilla ja kuten videoltakin näkyy, se repeää lopulta useiden hyppyjen aiheuttaman rasituksen myötä.

Uutterasta suunnittelusta ja harjoittelusta oli selvästikin apua, sillä stuntti meni julkaisutilaisuudessa täysin nappiin ja stuntissa käytetty E-Pace pysyi ainakin päällisin puolin täysin ehjänä.