Porschen toimitusjohtaja Oliver Blume on kertonut Reutersin haastattelussa yrityksen suunnitelmista dieselmoottorien suhteen. Blumen mukaan Porsche harkitsee vakavasti dieselmoottorien hylkäämistä autoistaan vuosikymmenen vaihteeseen mennessä.

VW Groupin päästöskandaalin kerrotaan vaikuttaneen osaltaan myös Porscheen, jonka on ollut harkittava toimenpiteitä asian suhteen. Blumen mukaan yritys perehtyy ongelmaan, mutta ei ole vielä tehnyt päätöksiä sen suhteen. Viimeinen varmasti dieselmoottorilla varustettu malli tulee olemaan syksyllä esiteltävä uuden sukupolven Cayenne. Muiden tulevien mallien suhteen moottorivaihtoehtoja ei ole vielä lyöty lukkoon.

Porschen tämänhetkisestä myynnistä noin 15 % on diesel-malleja, jotka auttavat laskemaan yrityksen autojen keskimääräistä CO2-päästölukemaa. Blume myös valottaa Reutersin uutisessa, että yrityksen tarkoituksena on tarjota erilaisia polttomoottoreita, plug-in-hybridejä sekä täysin sähköisiä malleja seuraavien 10-15 vuoden aikana. Hänen arvionsa mukaan Porschen myynnistä neljännes tai viidennes tulee olemaan täyssähköautoja vuonna 2025.

Lähde: Reuters